Most a Szabadság téri építkezés helyszínén bontottak kordont

POLITIKA
2014 április 08., 17:38
photo_camera Fotó: Kettős Mérce

Kerék-Bárczy Szabolcs, a DK politikusa flashmobot jelentett be a helyszínre, majd a résztvevők pár beszéd meghallgatása után/közben a lezárt építkezési terület egyik oldaláról elpakolták a kordonokat. Az MTI beszámolója szerint a kordon elbontása után bementek az építkezési területre, és ott kaddist mondtak. A tiltakozás oka, hogy ma váratlanul elkezdték építeni a német megszállás emlékművét, ugyanide szerveztek mára civilek is tüntetést. (Fotó innen)

Az MTI beszámolója szerint ellenzéki politikusok mondtak beszédeket a helyszínen, majd a kordon lebontása után Kerék-Bárczy Szabolcs arra kérte a résztvevőket, hogy mindenki vegyen részt a terület őrzésében, hogy ne lehessen újra felállítani a kordont és csak a testükön keresztül lehessen felépíteni az emlékművet.

A beszámoló szerint a tüntetés elején száz-százötvenen voltak, a végére háromszázan.

photo_camera (MTI/Kovács Attila)

A tömegben a Liberálisok, a DK és az MSZP zászlói is feltűntek. A téren megjelent Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára és ott volt Suchman Tamás, a Horn-kormány minisztere is.

Mintegy ötven demonstráló az esemény végén körbevette a HírTV tudósítóját, és bekiabálásokkal zavarták meg az élő bejelentkezését. A tömeg a "szabad médiát" és a "hazudik" jelszavakat skandálta.

A demonstráció idején a téren néhány rendőrt lehet látni, köztük a Készenléti Rendőrség tagjait is, akik kamerával rögzítik az eseményeket, de nem avatkoztak közbe.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.