Alekosz politikai elemzése a Sándor-palotára felmászók ítéletéről

politika
2014 április 24., 07:15
comments 39

Az Együtt-PM 3 aktivistája februárban a Sándor-palota erkélyén tüntetett a paksi szerződés ellen, és azt szerette volna elérni, hogy Áder János ne írja alá a bővítésről szóló törvényt. Előállították őket, és terrorizmus (ezt az ügyészség nem találta bizonyítottnak), nemzeti jelkép megsértése meg garázdaság is felmerült.

Tegnap került bíróságra az ügy, és a bírónő mindkét eljárást megszüntette. Két tüntető az ítélet szerint elkövette a jogszerű intézkedés ellenszegülését, ezért 20-20 ezret kell fizetniük.

Csakhogy valaki szerint nem szolgáltattak igazságot!

Nagy Alekosz volt érdi biztonsági őr, mulatós zenész, valóságshow-hős, celeb, mesterszakács, rongylábkirály, harcművész és kommunista egészen máshogy látja a helyzetet, mint a bíróság. Szerinte az elnöki Rezidenciára való felmászásért más országokban (például Amerika vagy Izrael) lelőnék az ilyen aktivistákat le is lövik. Alekosz nem érti, ez miért nem volt terrorizmus, amikor Ferihegyen kipakoltatták vele a 150 ml-es Hugo Boss parfümét úgy, hogy majdnem lekéste a gépét.

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.