Még 15 napig vizsgálják, hogy nyomozzanak-e Rogán Antal vagyonosodása miatt

politika
2014 május 07., 07:48
comments 51
  • Még mindig nem nyomoznak Rogán Antal ellen.
  • A belvárosi polgármestert Juhász Péter gyanúsítja okirathamisítással és csalással.
  • Juhász ellen viszont már nyomoznak, rágalmazás miatt.
  • Őt Rogán helyettese, a szintén gyanúsan vagyonosodó Puskás András alpolgármester jelentette fel.

Ma, május 7-én járt le az első határideje a feljelentés kiegészítésének, amit a Központi Nyomozó Főügyészség rendelt el Rogán Antal okirathamisítási és költségvetési csalási – magyarán: vagyonosodási – ügyében. Rogánt még a választások előtt, április 2-án jelentette fel Juhász Péter, az Együtt-PM társelnöke.

Gyanúja szerint Rogán „jogszerűen megszerzett vagyona a tulajdonában álló ingatlanok piaci értékének megfizetésére még kölcsön felvétele mellett sem volt elegendő”.

A BRFK-nál tett feljelentése április 22-én érkezett meg a képviselők ügyében illetékes Központi Nyomozó Főügyészségre, ahol feljelentéskiegészítést rendeltek el. A törvények alapján 15 napjuk volt iratok beszerzésére, hogy döntsenek a nyomozás elrendeléséről vagy elutasításáról. A törvény alapján a feljelentéskiegészítés határideje egyszeri alkalommal még 15 nappal meghosszabbítható.

Nagy Andrea ügyészségi szóvivő tájékoztatása alapján most pont ez történt.

A választások előtt Rogán Antal többször is bejelentette, hogy a választás után vagyonosodási vizsgálatot kezdeményez maga ellen, aminek az eredményét nyilvánosságra is hozza. Az azóta eltelt hetekben többször is rákérdeztünk Rogánnál és sajtós stábjánál, hogy valóban kezdeményezett-e vizsgálatot, de kérdéseinkre a mai napig nem kaptunk választ. Hogy milyen vagyon eredetét kéne feltárni, azt itt foglaltuk össze.

Közben a feljelentő Juhász ellen is nyomozás indult. Őt április közepén rágalmazásért jelentette fel Puskás András belváros-lipótvárosi alpolgármester, Rogán helyettese.

Puskásnak ugyanabban a Pasa Parkban van lakása, ahol Rogán Antal változó alapterületű lakása is van. Mi több, Puskás nejének Rogán nejével, Rogán-Gaál Cecíliával is van egy közös lakása a lakóparkban.

Juhász Rogán vagyona után kutatva kért magyarázatot Puskás vagyonosodására is – az alpolgármester világ életében politikus volt, kizárólag ebből származtak bevételei. Juhász szerint ezekből nem jöhetett volna össze az az ingatlanvagyon, ami családja tulajdonában van.

Puskás feljelentése alapján már meg is indult a nyomozás Juhász ellen, akit már be is hívtak bírósági meghallgatásra.

Ha többet akar megtudni Rogán vagyonosodásáról:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.