Az amerikai alelnök fia beszállt az ukrán gázüzletbe

külföld
2014 május 14., 08:04
comments 34
photo_camera Joe Biden Hunterral (balra) és unokájával, Finnagannel egy kínai trafikban.
Andy Wong-Pool / Getty Images

Joe Biden, az Egyesült Államok alelnöke eddig is nyíltan támogatta az új kijevi kormányt, de mostantól családi érdekeltsége is van az ország jövőjében. Kisebbik fia, Hunter Biden a minap a legnagyobb magántulajdonú ukrán gázcég, a Burisma Holding igazgatótanácsi tagja és jogi részlegének vezetője lett.

"Társaságunk stratégiai célja, hogy a létező legprofibb stábot és a legjobb vállalati gyakorlatot alakítsa ki. El vagyunk ragadtatva attól, hogy Biden úr is csatlakozik hozzánk" - közölte Alan Apter, a Burisma igazgatótanácsának elnöke.

Maga Hunter Biden pedig azt mondta, hogy "a Burisma innovációja és iparági vezető szerepe alapján arra hivatott, hogy egy erős ukrán gazdaság erős szereplője legyen". Saját szerepét abban látja, hogy "az átláthatóság, a vállalatirányítás és a vállalati felelősség" megteremtésével szolgálja magát az ukrán népet. (Via Politico)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.