Éveken át fosztogatta a raktárokat

bűnügy
2014 május 14., 07:26

A sértett április 30-án tett feljelentést, hogy a Kalocsán raktárként használt helyiségeiből 2011 óta közel 20 millió forintnyi Mednyánszky-, Rippl-Rónai- és Csók István-festményeket, illetve ékszereket, Rolex órát, dísztárgyakat, informatikai eszközöket, felniket és alkatrészeket, borokat és lakásgépészeti tárgyakat loptak el.

A rendőrök május 7-én beazonosították és őrizetbe vették a lopásokkal megalapozottan gyanúsítható V. István 32 éves kalocsai lakost. A házkutatáskor a nagy értékű festményeken kívül dísztárgyakat, ékszereket, elektronikai eszközöket foglaltak le a rendőrök.

Kiderült, hogy a férfi korábban a sértettnél folyó munkálatokkor járt bent a raktárakban, és hozzáfért a kulcsokhoz, a tárgyak egy részét pedig azóta eladta a neten. A gyanúsított a lopást részben beismerte. (police.hu)

festmeny2

festmeny1

festmeny6

festmeny5

festmeny7

festmeny3

festmeny4

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.