Japán vagy kínai? Fogalmad sincs, mi?

kvíz
2014 május 17., 18:04

Gondolkoztál már azon, hogy a melletted vadul fényképező ázsiai honnan jött? Nyilván Japánból, mert ott annyi a turista. Vagy mégis inkább koreai lenne?

Miközben ők simán megkülönböztetik magukat, az európai ember számára ez sokkal nehezebb feladvány (Ahogy nekik sem egyszerű különbséget tenni köztünk, európaiak között). Pedig nagyon nem mindegy, ha egy japánt kínainak nézel vagy fordítva, elég könnyen megsértődhetnek.

Ez a kvíz segíthet abban, hogy megtaláld az apró különbségeket. Hajrá!

link Forrás

A képek szerzői: AFP PHOTO/Toru YAMANAKA, AFP PHOTO / DAVID GANNON, AFP PHOTO / ZACHARIAS ABUBEKER, Ashley Pon/Getty Images, AFP PHOTO / Philippe Lopez, AFP PHOTO / FRANCOIS GUILLOT, AFP PHOTO / JUNG YEON-JE, AFP PHOTO / KIM JAE-HWAN, AFP PHOTO / Tomohiro Ohsumi/ POOL.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.