Felmentették Molnár Gyuláékat

POLITIKA
2014 május 20., 10:59
comments 66

A vád szerint még 2006-ban Újbuda szocialista polgármestere, Molnár Gyula és szabad demokrata alpolgármestere, Lakos Imre egy több száz milliós önkormányzati ingatlant pályáztatás nélkül, hivatali hatalmával visszaélve átjátszott egy magáncégnek. Végül felmentették őket, de elég sok kanyar után.

A Fővárosi Törvényszék 2012-ben, első fokon bűncselekmény hiányában mentette fel Molnárékat. 2013-ban a Fővárosi Ítélőtáblán egy addig még bíróság előtt meg nem hallgatott tanú arról beszélt, hogy hallomásból úgy tudja, a milliárdos vállalkozó, Leisztinger Tamás támogatta Molnár Gyula kampányát, és ezt kellett viszonozni az ingatlan átadásával. Molnár kétségbe vonta a tanú szavahihetőségét.

A tábla másodfokon hivatali visszaélés miatt Molnár Gyulát nyolc hónap letöltendő börtönre, Lakos Imrét pedig hat hónap felfüggesztettre ítélte. Az indoklás szerint Molnár célja egyértelműen az volt, hogy az ingatlant átjátssza.

photo_camera MTI Fotó: Beliczay László

Molnárék végig tagadták bűnösségüket, és lejárató kampánynak nevezték a történteteket.

Harmadfokon, most a Kúriánál tárgyalták az ügyet. A védők felmentést, az ügyész a másodfokú ítélet helybenhagyását kérte. A Kúria végül jogerősen felmentette Molnár Gyulát és Lakos Imrét a hivatali visszaélés vádja alól kedden Budapesten.(MTI)

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.