Kamu városközpontot építenek fel, hogy legyen hol tesztelni a vezető nélküli autókat

közlekedés
2014 június 08., 11:53
comments 82

A Michigan Egyetem mérnökei kérésére elkezdtek felhúzni egy ál-városközpontot az egyetem közelében. A térre azért van szükség, mert ott fogják majd tesztelni a részben és teljesen automatizált, vezető nélküli autókat.

A cél az, hogy olyan szimulációs környezetet hozzanak létre, ami teljesen leképezi egy város autóforgalmának működését.  Lesznek lámpák, útjelek, stoptáblák, lezárások, vonatkereszteződés, de még gépesített álbiciklizők és álgyalogosok is.

photo_camera (via UNIVERSITY OF MICHIGAN)

Az egésznek a működését programozók hangolják majd össze, olyan speciális esetekkel is számolnak, mint amikor egy robotgyalogos rosszkor lép le a járdáról.

mich02

Az automatizált autók mellett a projekt egy másik terv előképe is. A közelben fekvő Ann Arbor városa a tervek szerint 2021-re teljesen automatizált közlekedési rendszert kapna, azaz minden jármű és irányítási egység össze lenne kötve, és folyamatosan kommunikálnak egymással. (via Mashable)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.