Lázár lesz Magyarország uniós főtárgyalója

POLITIKA
2014 június 18., 14:28

A Miniszterelnökséget vezető minisztert jelölte ki a kormány a 2014–2020-as programozási időszak tervezésének koordinációjáért felelős uniós főtárgyalónak – írja az MTI.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes jegyezte határozatot, ami a mai Magyar Közlönyben jelent meg.

Lázár János feladata, hogy a Közös Stratégiai Keret alá tartozó alapok ügyében egyeztessen az Európai Bizottsággal, vezesse a tárgyalásokat és képviselje a magyar álláspontot. Így valószínűleg gyakran kell majd külföldre mennie, külföldi hotelekben megszállnia.

A kormány egyúttal visszavonta azt az előző ciklusban hozott határozatát, amiben a 2014–2020-as programozási időszak előkészítéséért felelős EU-s főtárgyalónak Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert jelölte ki.

Itt írtunk arról, hogy Lázár János lesz az új kormány egyik legnagyobb hatalmú szereplője,

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.