Öt dolog, amiben tehetne valamit a CÖF

életmód
2014 június 21., 12:23

Beindult a CÖF riadólánca. Az elején azt hittük, hogy inkább a házmester-szellemiség üli majd torát a spiclikommandóban, pénteken le is sokkolt bennünket rendesen, mikor kiderült, hogy inkább a világ dolgainak állásáról semmit sem tudó, éjsötét ostobaságé lesz a főszerep.

A riadóláncról eredetileg azt mondták, hogy „a közösségüket támadó médiumokban megjelenő igaztalan vádakat, hamis megnyilvánulásokat” fogja figyelni, de az első dolog, amin a békemenet szervezőit támogató aktivisták fennakadtak, pont nem igaztalan vád vagy hamis megnyilvánulás volt.

Hanem pornó.

A CÖF egyik besúgója ült otthon a tévé előtt, épp a Fideszért és a kormányért dobogott a szíve, közben szórakozottan babrált a távirányítóval. És hirtelen mi jött vele szembe a képernyőn?

Hát egy nagy löket pornó!

A CÖF-ösök utánajártak a dolognak, és kiderítették, hogy a DigiTV egyik csatornáján bizony látástól vakulásig megy a baszás. A szellemi kútmérgezés, ha így jobban tetszik.

Csizmadiáék pedig a pornóellenes harc élére álltak, megüzenték a Diginek, hogy eddig, és ne tovább. Sőt, egy kicsit vissza.

Ne legyen egész napos pornó egyik csatornán sem! Hát ki bírja ezt? Micsoda izomzat, milyen állóképesség kellene hozzá!

Nem tudjuk, mi lesz a sorsa ennek a követelésnek, de összeszedtünk pár dolgot, amiben szerintünk a magyar társadalomnak szintén a CÖF segítségére lenne szüksége. Igazából egyik sem a békemenet közösségét ért igaztalan vád vagy hamis megnyilvánulás, de hát a pornó sem az, mégis betámadták. Félreértés ne essék, mi helyeseljük, hogy a riadólánc magától szélesíti a hatáskörét, csak így tovább!

1. Ha felülök a biciklire és izomból nekitekerek a falnak, megsérülök

Hát nem ez a legzavaróbb? Ez talán még a pornónál is nagyobb veszélyt jelent a gyerekek egészséges fejlődésére. A sok sérülés miatt ugyanis idővel meggyűlölik a falakat, és mikor családot alapítanának, nem akarnak majd házat építeni. Ott fognak állni a magyar családok a pusztában, házak nélkül, kiszolgáltatva szélnek, esőnek, hőségnek, hónak. Agyrém. Valamit tenni kell.

2. Túl gyors a Duna

Manapság már úgy folyik a Duna, mint az őrült. A magyar emberek többsége nem tud lépést tartani a rohanó folyammal. És mit üzen ez? Ez magát a nagybetűs ELIDEGENEDÉST hirdeti, kérem! Hogy lehetünk teljes értékű polgárai egy olyan országnak, amiben a legnagyobb folyó sokkal gyorsabban halad, mint mi?!

3. Emberek mászkálnak az utcákon

Az emberek ide-oda mennek az utcán, mintha az övék lenne az egész világ. Innen teljes egészében hiányzik minden állami rendszabályozás, pedig igény, az volna rá. Ki engedte meg nekik? Milyen jogon?

4. Nem tudjuk, kik azok az emberek, akik az utcákon mászkálnak

Ez rend? Ha kilépünk a lakásból, nem tudjuk, ki jön szembe. Nem tudjuk, hová szavaz, ki áll mögötte, ki támogatja, nem tudunk róla semmit. Ezen a ponton talán nem árt az ősi szabadság-biztonság dilemmában egy kicsit jobban hajolni a biztonság felé. Tegyenek valamit az illetékesek!

5. A Super Marióban nem eléggé ellenszenvesek a gombák

Egy CÖF-ös gyerek, ha sokat játszik a Super Marióval, könnyen hiheti azt, hogy a bolondgomba aranyos, vagy hogy meg lehet tőle nőni. Ha pedig ezt hiszi, és megkóstolja, akkor már késő lesz. Még most tenni kell az ellen, hogy a különböző elektronikus játékok félreneveljék a gyermekeinket, az utolsó órában vagyunk.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.