Keksz Zsolt bízik abban, hogy nem az ő pesztója okozta a mérgezéseket

gasztronómia
2014 június 23., 09:25

Szombaton magyar élelmiszerbiztonsági hivatal közleményben kérte, hogy ne egyék Keksz Zsolt által készített pesztót és egyéb termékeket, mert erős a gyanú, hogy halálos megbetegedést, botulizmust, ritka bénulásos betegséget okozhatnak.

A beol.hu még aznap megszólaltatta Keksz Zsoltot, aki egyébként 25 éve vegetáriánus. A férfi épp a jövő hétre várta a Nébih szakembereit, hogy átvegyék az új üzemét, aminek az építése miatt fél éve nem is folyt gyártás, a raktárkészletet adták el 20 viszonteladóval.

Keksz nem túl optimista, szerinte mindenképp vége a cégének. Ha ők hibáztak, azért, ha nem, akkor azért, mert már úgyse bíznak meg bennük, talán még egy új brandben sem. A Gourmand Company évi 200-300 üveg pesztót készít.

A betegség egyébként négy napon belül jelentkezik, úgyhogy aki hetekkel ezelőtt evett belőle, annak semmi oka az aggodalomra – mondta Keksz. Sajnálja az áldozatokat, és amíg nem derül ki, mi történt, azt ajánlja, egyenek mást az emberek.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.