A héten tovább nőhet Lázár János mellénye

politika
2014 június 30., 03:11

Nem bírnak leállni az országgyűlési képviselők és tovább folytatják a rendkívüli nyári ülésszakot. Hétfőn és pénteken ülnek össze a legnagyobb koponyák a Parlament, és olyan fontos dolgokról dönthetnek,

  • hogy Lázár Jánoshoz kerüljön-e a posta és a Magyar Fejlesztési Bank tulajdonjogának gyakorlása. Valószínűleg megszavazza az előterjesztést az Országgyűlés, ha mégsem történne ez meg, akkor Németh Lászlóné ex-miniszter munka nélkül maradna. Ugyanis államtitkárként ő felelne a postáért és a Fejlesztési Bankért is. Lázár most már tényleg a legerősebb miniszter lesz, amit jól mutat, hogy 19 államtitkár dolgozik a kezei alá, míg 2010-ben csak két államtitkárral startolt a hivatal.
  • hétfőn napirendre kerül az oktatási csomag is, amiben bevezetnék a kancellári rendszert, és a Testnevelési Egyetemet is saját lábára állítanák, rekord összegű támogatással.
  • ebben a csomagban került terítékre a Lex Mocsai is, ami megengedné, hogy olyan személy is lehessen rektor, akinek amúgy nincs is egyetemi tanári címe.

(MTI/HVG)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.