Úgy tűnik, mindjárt indul az izraeli szárazföldi offenzíva Gázában

külföld
2014 július 10., 11:40
comments 185

A hadsereg százezer, a határ mellett lakó palesztint hívott fel telefonon, és szólította otthona elhagyására. Az övezet északi részén, Hán-Júnisztól keletre lévő Bét-Lahíja, Bét-Hanún, Abaszán-al-Kabera és Abaszán-al-Szagira lakóit érinti az üzenet.

Mindez szinte biztosan azt jelenti, hogy hamarosan megindul az offenzíva. Az izraeli hadsereg hasonlóképpen járt el a helyi civilekkel a két évvel ezelőtti "Felhőoszlop" és a 2008-as "Öntött ólom" gázai hadművelet és a 2006-os második libanoni háború idején is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.