Egyre ijesztőbb az afrikai Ebola-járvány

Egészségügy
2014 augusztus 01., 18:48
comments 24

Ma reggel Horváth Bence írt egy alapos összefoglalót, de a helyzet napközben tovább romlott.

Az érintett afrikai országok (Libéria, Sierra Leone és Guinea) a világ legnyomorúságosabb részei, ahol évtizedek óta ölik egymást az emberek, így az egészségügyi ellátórendszer képtelen megállítani a vírus terjedését. A WHO ma döntött egy 100 millió dolláros (23 milliárd forintos) gyorssegélyről, és a CDC-vel együtt újabb 100 specialistát küldenek a területre. A szomszédos országok igyekeznek lezárnia a határaikat, de ez nem megy könnyen.

"Vagy éhenhalok, vagy az ebola visz el. Nem tehetem meg, hogy nem dolgozom."

Ezt egy taxisofőr mondta a Guardiannek Guineában, aki abból él, hogy Libéria, Guinea és Elefántcsontpart között szállítja az embereket.

Az amerikai virológusok szerint még legalább 3-6 hónap mire legyűrik a mostani Ebola-járványt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.