https://444.hu/assets/pipacs01.jpg

888 ezer kerámiavirággal emlékeznek Angliában az első világháború áldozataira

Történelem
2014 augusztus 02., 13:02
comments 34

Paul Cummins kerámiaművész és Tom Piper színpadrendező különös és nagyon látványos emlékművet állított össze a a Tower of London épülete mellé. Az épület ablakain kiömlő pipacstengert installálnak, összesen 888 ezer 246 darabot. Annyit, ahány áldozata volt a brit birodalomnak a világháborúban.

photo_camera (Historic Royal Palaces)

A kerámiapipacsokat önkéntesek kezdték el a helyükre rakni még hetekkel ezelőtt, és a mű csak hónapok múlva lesz teljesen kész. Az utolsó virágot november 11-én akarják majd a helyére tenni. Ezen a napon írták alá a fegyverszünetet a compiegne-i erdőben 1918-ban.

photo_camera Historic Royal Palaces
photo_camera Historic Royal Palaces
photo_camera Historic Royal Palaces

(via ThisisColossal)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.