A fergussoni rendőrség szerint egészen máshogy történt a 18 éves fekete fiú agyonlövése

külföld
2014 augusztus 14., 04:24
comments 141
photo_camera Ilyen álig felfegyverzett rendőröket vetnek be Fergusonban.
Scott Olson / Getty Images

Arcsérülései vannak a rendőrnek, aki agyonlőtte a fegyvertelen amerikai tinédzsert, Mike Brownt a missouri Fergusonban, állítja a város rendőrfőnöke.

A rendőrség beszámolója szerint Brown rátámadt a rendőrre, amikor az megpróbált kiszállni a kocsijából. Aron ütötte - a rendőr arca "megdagadt" -, aztán utánamászott a kocsiba, hogy megszerezze a fegyverét. A rendőr dulakodás közben, a kocsiban lőtte agyon.

Ez a leírás minden részletében ellentmond a szemtanú beszámolójának, aki szerint ketten sétáltak Brownnal, amikor a rendőr fel akarta kergetni őket a járdára, majd autójával rájuk tolatott. Szerinte már mindketten feltett kézzel térdeltek, amikor a rendőr agyonlőtte Brownt.

Az eset után kirobbant zavargások, amelyek miatt állig felfegyverzett rendőrök szállták meg a várost, szerda este is folytatódtak - a rendőrség könygázzal oszlatott.

 

A rendőrök két újságírót is őrizetbe vettek: Wesley Lowery a Washington Posttól és Ryan Reilly a Huffington Posttól egy McDonaldsban voltak, amikor az étterembe berontott pár rendőr és mindenkit távozásra szólított.

Az egyik rendőr rá is támadt Loweryre. Az újságíró azt mondta, hogy zavarában azt se tudta, melyik ajtón távozzon, ezért csak téblábolt, amikor a rendőr megtámadta. A rendőrök mindkét újságírót őrizetbe vették, mert nem takarodtak el elég tempósan az étteremből.

Aztán minden papírmunka vagy vádemelés nélkül elengedték őket. A rendőrök nem voltak hajlandók azonosítani magukat. (Via KMOV St. Louis, Politico)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.