A rezsicsökkentés újabb mérföldkövéhez érkeztünk: szeptember 15-én talán megtudjuk, hogy lesz nonprofit a közszolgáltatási szektor

POLITIKA
2014 augusztus 15., 17:10

Munkacsoportot hoz létre a kormány a nonprofit közszolgáltatási rendszer előkészítésére - derült ki a Magyar Közlöny pénteki számában megjelent kormányhatározatból.

A jogszabály szerint a kormány a közszolgáltatási rendszer átalakítása érdekében egyetért egy olyan állami tulajdonú holding létrehozásával, amely nonprofit alapon, a szolidaritás elvét figyelembe véve, kis ráfordítással, fenntarthatóan működik.

Az új közszolgáltatási rendszer előkészítésére, a szabályozási, gazdasági megalapozó feladatok elvégzésére munkacsoport alakítását írja elő a határozat. A Lázár Jánso ezetése alatt álló munkacsoport tagja Trócsányi László igazságügyi miniszter, Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter és Pintér Sándor belügyminiszter. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnökét pedig felkéri a kormányhatározat, hogy segítse a munkacsoportot.

A csoportnak meg kell vizsgálnia valamennyi közmű-szolgáltatási szektor - hulladékgazdálkodás, víziközmű-szolgáltatás, kéményseprő-ipari szolgáltatás, távhőszolgáltatás, villamos energia szolgáltatás, földgázellátás - helyzetét, és

szeptember 15-ig előterjesztést kell benyújtaniuk közszolgáltatási rendszer átalakításához szükséges jogszabály-módosítási javaslatokról és az azokat megalapozó gazdasági számításokról.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.