Egyetlen ember tüntetett Moszkvában a háború ellen, ki nem találnád mi történt vele

külföld
2014 augusztus 28., 14:59
comments 167

Oliver Carroll újságíró számolt be Twitterén arról, hogy összesen egy ember akadt, aki odament a Vörös térre, hogy az ukránokkal szembeni orosz háború ellen tiltakozzon.

A következő megosztott képen már az akció eredményét látni:

Mint Carroll írja, a tüntető annyit mondott letartóztatása közben, hogy fogalma sincs egyelőre a rendőröknek, mivel fogják tudni megvádolni. Mindenesetre őrizetbe vették.

Azóta kiderült, hogy Dimitrij Monahovról van szó. Twitteren előre jelezte, hogy tüntetni fog, mert szégyelli, hogy Putyin az elnöke. A térre táblák nélkül ment, csak hangosan beszélt. Olyasmi dolgokat kiabált, mint hogy nem szabad rendben lévőnek tekinteni azt, ami Kelet-Ukrajnában történik, és hogy Putyin lépéseivel megsérti az orosz törvényeket is. Azt követelte, hogy vigyék bíróság elé Putyint, háború elindításának vádjával. Páran bámészkodtak már körülötte, amikor megjelentek a rendőrök és elvitték. 15 nap fegyházra ítélték.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.