Az orosz politikus már a CNN-en vádolja Magyarországot, hogy tankokkal segítjük az ukránokat

háború
2014 szeptember 02., 18:13
comments 194

Vjacseszláv Nyikonov orosz parlamenti képviselő volt a CNN vendége. Az Ukrajnában zajló háborúról kérdezték. Azt ismételgette, hogy nincsenek orosz csapatok Ukrajnában, bár mikor ezt először kimondta, azért egy pillanatra rajta is látszott, hogy nem hiszi el.

photo_camera „Nincsenek orosz csapatok Ukrajnában! TÉNYLEG!”

Aztán arról beszélt, hogy a T-72-es tankokat amerikai parancsra Magyarország küldte az ukránoknak. Utalt rá, hogy ha az oroszbarát szeparatisták oldalán lát valaki ilyen, orosz gyártmányú fegyvereket, akkor azt valószínűleg a lázadók vették el az ukrán hadseregtől. (Egyébként a Magyar Honvédség által valójában Csehországba eladott T-72-esek nem orosz, hanem csehszlovák gyártmányúak, és ebből a harckocsitípusból Ukrajna hadserege jóval nagyobb kontingenssel rendelkezik, mint a Honvédség valaha.)

Egyébként érdemes végignézni az egész videót, ahogy Nyikonov előad minden lényeges pontot az orosz propagandaanyagokból.

A Külügyminisztérium egyelőre nem követelt több tiszteletet az oroszoktól a magyaroknak, de ez valószínűleg már csak órák kérdése.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.