Íme az ember, aki negyven órát dolgozott azért, hogy mindenkihez eljussanak Jennifer Lawrence ellopott képei

életmód
2014 szeptember 11., 07:08
comments 82

Alig két hete, hogy felrobbant az internet híres nők kiszivárgott meztelen, és egyéb képei miatt. Az esetet óriási vita követte jogi, morális, és technológiai szempontból is, az egyik legjobb fordulat viszont egyértelműen az volt, amikor a képeket a redditre kiposztoló felhasználó elkezdett panaszkodni azért,

hogy a média megsérti az ő magánszféráját.

Eddig csak annyit tudtunk róla, hogy ő Johnsmcjohn felhasználó, a Daily Mail jóvoltából viszont most már meg is ismerhetjük a 33 éves Las Vegas-i John Randall Menesest.

meneses1

Meneses nem hacker, ő nem a képeket lopta el, azok elterjedésében mégis óriási szerepe volt: ő indította a fórumot a redditen, ahonnan aztán az egész interneten elterjedtek.

meneses2

Meneses a Daily Mailnek azt mondta, csak egy dolgot bánt meg:

hogy saját felhasználónevét használta.

Elmesélte, azon a hétvégén negyven órát dolgozott azért, hogy az ő al-redditje legyen a biztos hely, ahol meg lehet találni a képeket. Szerinte ezzel nem csinált semmi rosszat, nem is töltötte le a képeket, csak linkelt ezekre. Azt viszont, hogy a hackerek ellopták a képeket, ő maga is elítéli.

A hírességeknek meg kell érteniük, hogy az ilyen képekre nagy a kereslet. Ezért nem kéne megbízniuk az Icloudban, és feltölteni oda a képeiket

- mondta Meneses, aki mindezt ebből a szobából vezényelte le:

meneses3

(A képek Meneses twitteréről származnak.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.