A Fehér Ház egyik tisztviselője megfenyegette a Foley-családot, hogy ne merjenek váltságdíjat fizetni a fiukért

külföld
2014 szeptember 12., 20:33

Diane Foley, az Iszlám Állam terrorszervezet által foglyul ejtett és lefejezett amerikai újságíró, James Foley anyja interjút adott az ABC-nek. Elmondta, hogy a család fontolóra vette, hogy váltságdíjat fizessen Foley-ért az IS-nek, de a Fehér Ház egyik magas rangú katonai tanácsadója

megfenyegette Foley-ékat, hogy ha ezt teszik, terrorizmus támogatásáért eljárást indítanak ellenük.

James Foley testvére is ugyanilyen fenyegetésről számolt be, a tisztviselő a család több tagját, többször figyelmeztette. A fenyegetések akkor kezdődtek, amikor a Foley család gyűjteni kezdett a váltságdíjra.

Caitlin Hayden. a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának szóvivője közleményt adott ki az ügyről. Ebben azt írta, nem akar belemenni a családdal folytatott megbeszélések részleteibe, de tiszta sor, hogy

az Egyesült Államok törvényei szerint tilos váltságdíjat fizetni az olyan szervezeteknek, mint az Iszlám Állam.

„Az USA nem tesz engedményeket túszejtőknek, hiszen ha tenne, azzal növelné annak kockázatát, hogy még több amerikai essen fogságba.” (TheWire)

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.