Lekerült az éhezők térképéről Brazília

gazdaság
2014 szeptember 18., 08:39

Komoly lépést tett Brazília a héten afelé, hogy önálló gazdasági erőként ismerjék el. Az erőteljesen feltörekvő ország lekerült az ENSZ azon térképéről, amin az élelmezési problémákkal küzdő országokat ábrázolják.

Az ország fejlesztési minisztere, Tereza Campello szerint ez egy történelmi mérföldkő az ország számára.

A FAO-jelentés szerint az alultáplált brazilok aránya a 2003-as 10,7 százalékról 2014-re kevesebb mint öt százalékra esett. Az elemzés szerint sokat javított a helyzeten az előző elnök, Lula da Silva által indított Zéró Éhezés Program, ami központi kormányzati szemponttá tette az élelmiszer-biztonságot és azt, hogy mindenki hozzájuthasson megfelelő mennyiségű és minőségű élelmiszerhez. (Quartz)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.