Kedden tárgyalja az Alkotmánybíróság a tényleges életfogytiglan intézményét, jöhet az új törvény

politika
2014 szeptember 20., 04:28
comments 9

Tavaly májusban elmarasztalta Emberi Jogok Európai Bírósága Magyarországot a tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetés miatt, mert az sérti az Emberi jogok európai egyezményét. Kedden tárgyalja az Alkotmánybíróság az erről szóló beadványt, de valószínűleg elkaszálják az eddigi törvényt, mert a Magyar Nemzet úgy tudja, hogy az igazságügyi tárcánál már dolgoznak egy új törvényjavaslaton.

Áprilisban a Szegedi Ítélőtábla fellebbviteli tanácsa helyt adott a bátmonostori hármas gyilkosság egyik védői kérelmének, hogy fordulj a bíróság az Alkotmánybírósághoz, hogy kiszabható-e ma Magyarországon tényleges életfogytiglan, vagy sem. A pert felfüggesztették és az Alkotmánybíróság döntésére várnak. Hasonló a helyzet az ároktői banda tárgyalásán is, ott is kiszabtak már tényleges életfogytiglant és felmerült, hogy szintén kikérik az Alkotmánybíróság véleményét. (MNO)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.