Ez a menyasszony kampányt indított, hogy meghalhasson

Egészségügy
2014 október 10., 12:00
comments 128

Brittany Maynard 29 éves és agyrákja van. Gyógyíthatatlan, tavasszal azt mondták neki, hogy legfeljebb fél éve van hátra. Ez a fotó az esküvőjén készült 2012 szeptemberében, akkor még jól volt:

brittany3Az amerikai nő megvárja férje közelgő 30. születésnapját, ám november elsején végezni akar magával. Ehhez egy orvostól egy kapszulát fog kapni, amit egyedül kell lenyelnie, segítséget nem kaphat.

Az Egyesült Államokban csak öt államban engedi meg a törvény, hogy gyógyíthatatlan halálos betegek így végezhessenek magukkal, lezárva szenvedéseiket. Britanny Maynard és férje kaliforniaiak, csak a törvény miatt költöztek Oregonba, az egyik ilyen államba. A lány két napja jelentette be, hogy november 1-ig akar már csak élni.

Maynyard esete azért különleges, mert országos kampányt indított, hogy minden államban joguk legyen a halalálos betegeknek a szabad döntéshez. Arról ír, hogy méltósággal akar meghalni. Nem a saját sorsát akarta megosztani a világgal, hanem segíteni akar sorstársain, hogy ne kelljen betegen költözniük ahhoz, hogy méltó körülmények között búcsúzhassanak el a földi világtól.

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.