Megtarthatja Michael Jackson kristálykesztűjét a korrupt afrikai alelnök

életmód
2014 október 10., 20:56
comments 12
photo_camera Obiang elnök úr ébenfa szobrokat ajándékoz Ferenc pápának, fotó: AFP - Max Rossi

Egyenlítői-Guinea furcsa ország. Eleve egy téglalapból és egy szigetből áll. Nyugat-Szaharát leszámítva a spanyolok egyedül ezt a kis területet voltak képesek megszerezni maguknak Afrikában, így a kontinensen egyedül itt hivatalos nyelv a spanyol.

Az ország elnöke Teodoro Obiang Nguema Mbasogo 1979 óta vezeti az országot, előtte az ország leghírhedtebb börtönének volt a vezetője. Utána megölette nagybátyját, aki történetesen a szegény és elfeledett ország elnöke volt, és átvette a hatalmat. És éppen ekkor találtak rengeteg olajat a sziget környékén, így az Obiang család a világ leggazdagabb diktátorai közé emelkedett. Annyi, de annyi olajuk van, hogy az egy főre jutó GDP majdnem kétszerese a magyarnak. De itt mindent ellopnak. Az esztelen pénzszórásban az ország alelnöke Teodoro Nguema Obiang Mangue vezet, aki persze nem más, mint az ország elnökének a fia. Erről írtam egyszer hosszabban.

A pénzszórást annyira magas fokon művelte, hogy az már az amerikai hatóságoknak is szemet szúrt, így hetvenmillió dollár értékben foglaltak le ingatlanokat és ingóságokat. Malibui villa, Ferrari, egyéb luxusautók, jacht, és rengeteg Michael Jackson emléktárgy. Mangue úr ugyanis az egyik legnagyobb Michael Jackson rajongó a világon.

És végül sikerült megegyeznie az amerikai hatóságokkal, odaadja a kaliforniai villát, a Ferrarit és

eladja hat, életnagyságú Michael Jackson szobrát,

cserébe megtarthatja a Gulfstream repülőgépét, a jachtot és a legtöbb Michael Jackson emléktárgyat, köztük

photo_camera Fotó: Equatorial Guinea Press and Information Office

a fehér, kristályberakásos kesztyűt, amit az ikon a Bad turnén viselt.

Happy end. (WSJ)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.