Rogán Antal azt állítja, a NAV mindent rendben talált nála

POLITIKA
2014 október 14., 17:42
comments 301

Rogán Antal azt mondta, most már nyugodtan aludhat.

Az áprilisi választások előtt 10 nappal írtunk először arról, hogy Rogán Antal fideszes frakcióvezető március 21-én hirtelen módosította vagyonnyilatkozatát. Mint kiderült, éveken át hibásan tüntette fel tulajdoni arányát a budapesti otthonában. Addig azt írta, hogy csak felerészben tulajdonosa egy 149 négyzetméteres lakásnak, de 10 napon belül kiderült, hogy 100 százalékban tulajdonosa, és hogy a lakás alapterülete időközben 185 négyzetméterre nőt.

Az is kiderült, hogy tartozik hozzá garázs – ezt utólag bele is írta a vagyonnyilatkozatába – és egy 95 négyzetméteres tetőkert is. Rogánéknak van még egy 70 négyzetméteres lakásrészük is a pasaréti Pasa Park lakóparkban (a parkot álruhában be is jártuk). Rogánéknek van még egy balatoni házuk, ami szintén nagyobb annál, amit a vagyonbevallásban írt. Ahogy az autója is.

photo_camera Balra egy budai társasház, jobbra pedig az, amit Rogán Antal budai társasháznak nevez.

Az is kiderült, hogy Rogánék havi kiadásai meghaladhatják a frakcióvezető bevallott jövedelmét.

Ropánt április 2-án jelentette fel Juhász Péter, az Együtt-PM társelnöke, mert a gyanúja szerint Rogán „jogszerűen megszerzett vagyona a tulajdonában álló ingatlanok piaci értékének megfizetésére még kölcsön felvétele mellett sem volt elegendő”. Az áprilisi választások előtt Rogán többször is azt állította, hogy a választás után vagyonosodási vizsgálatot kezdeményez maga ellen, és az eredményt nyilvánosságra is hozza. Hetek teltek el, többször is rákérdeztünk, hogy kezdeményezett-e vizsgálatot, de választ nem kaptunk.

rogan_antal_toni_fidesz_frakcio_2

Az RTL Klubnak viszont most azt mondta, most már nyugodtan alhat, mert:

„Most már papírom is van arról, hogy azok, amikkel a politikai ellenfeleim támadnak, azok nem felelnek meg a valóságnak.”

Mint mondta, a lakásával kapcsolatos minden forrás, minden forint eredetét igazolnia kellett, és közel 30 vagy 40 napos vizsgálat alatt az adóhivatal végül is az igazolásokat elfogadta, adóhiányt nem állapított meg.

Juhász Péter, az Együtt politikusa erről azt mondta: ez nem jelent semmit, hiszen a Fidesz hatalmában vannak az állami szervek. Lehetetlen, hogy „valaki több pénzt költsön minden egyes hónapban, mint amennyit hivatalosan keres, és még felhalmozzon több száz millió forintnyi ingatlanvagyont” – mondta.

Az RTL Klub teljes riportja:

De tényleg, mi a durvább: ha Rogán behazudja, hogy egy NAV-vizsgálat mindent rendben talált nála, vagy ha az adóhatóság tényleg mindent rendben talált nála?

Update: Rogán ellen egyébként csak akkor indulhat vagyonosodási vizsgálat, ha saját maga ellen súlyos és terhelő információkat is szolgáltat. Így ha nem csalt, akkor nem tud olyan alapos indokot, amiért indulhatna vizsgálat. Ha pedig csaló, akkor azt nyilván nem közölné az adóhivatallal. A Népszabadság áprilisban vezette le, hogy hogy is nézhetne ki egy ilyen Rogán által kért vagyonosodási vizsgálat:

  • Ha Rogán be is sétál a NAV székházába, és a kamerák előtt belenget egy papírt.
  • Pár hét múlva simán bejelentheti, hogy mindent rendben találtak.
  • Ez azt jelentheti, hogy hivatalból elutasították a kérelmet (a vizsgálat lefolytatása tovább tartana).
  • De ha találnának valamit, vagy Rogán túlozna az eredményről, akkor sem korrigálhatnák a kijelentéseit.
  • Mert már az is adótitok, hogy indult-e egy magánszemély ellen vizsgálat, nemhogy arról, hogy mi lett az eredménye.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.