Az adóhivatal sajnos semmit sem árulhat el Rogán vagyonosodási vizsgálatáról

politika
2014 október 15., 06:55
comments 80

Számítottunk rá, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nem adhat majd felvilágosítást Rogán Antal vagyonosodási vizsgálatáról, de azért mi feltettük nekik a kérdést, hogy valóban volt-e ilyen vizsgálat, és ha igen, milyen megállapításra jutottak.

"Az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény 53. § (1) bekezdésében foglaltak alapján az adózást érintő bármely adat, tény, körülmény, határozat, végzés, igazolás vagy más irat adótitoknak minősül" - válaszolta a hivatal.

Rogán Antalt, illetve a Fidesz-frakciót is kerestük, hogy betekinthetnénk-e a vagyonosodási vizsgálat megállapításaiba. Mivel Rogán Antalnak parlamenti képviselőként amúgy is kötelessége évente beszámolnia vagyonáról, nem gondoljuk, hogy ennek bármi akadálya lehet. Megkeresésünkre egyelőre még nem kaptunk választ.

Rogán Antal még a tavaszi parlamenti választás előtt ígérte meg, hogy vagyonosodási vizsgálatot kezdeményez maga ellen. Az önkormányzati választások után már azt mondta:

Most már nyugodtan aludhat.

Állítása szerint lezárult a vagyonosodási vizsgálat, amiben az adóhivatal mindent rendben levőnek talált.

Az áprilisi választások előtt 10 nappal írtunk először arról, hogy Rogán Antal fideszes frakcióvezető március 21-én hirtelen módosította vagyonnyilatkozatát. MInt kiderült, éveken át hibásan tüntette fel tulajdoni arányát a budapesti otthonában. Addig azt írta, hogy csak felerészben tulajdonosa egy 149 négyzetméteres lakásnak, de 10 napon belül kiderült, hogy 100 százalékban tulajdonosa, és hogy a lakás alapterülete időközben 185 négyzetméterre nőt.

Az is kiderült, hogy tartozik hozzá garázs – ezt utólag bele is írta a vagyonnyilatkozatába – és egy 95 négyzetméteres tetőkert is. Rogánéknak van még egy 70 négyzetméteres lakásrészük is a pasaréti Pasa Park lakóparkban (a parkot álruhában be is jártuk). Rogánéknek van még egy balatoni házuk, ami szintén nagyobb annál, amit a vagyonbevallásban írt. Ahogy az autója is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.