Hozzon már valaki Rogán Antalnak egy rendes amerikai nagykövetet!

POLITIKA
2014 november 10., 19:44
comments 228

A patinás vasarnapihirek.hu vasárnap arról írt, hogy információi szerint az amerikai külügy a kongresszusi bizottsági meghallgatáson elhasalt Colleen Bell hollywoodi producer helyett „egy profi, a térséghez értő karrierdiplomatát jelölnek budapesti nagykövetnek”.

Rogán Antal ezután ma azt mondta a parlamentben, hogy André Goodfriend amerikai ügyvivő nem szavahihető ember, így ideje, hogy az USA egy nagykövetet küldjön Magyarországra, aki kellő megalapozottsággal képviseli az országát.

De ki lehetne méltó a feladatra? Van pár ötletünk.

10. Arnold Schwarzenegger

photo_camera Ronald Reagannel 1984-ben

A tökéletes választás. Ausztriában született, így érti a magyarok történelmi problémáit. Republikánus kormányzó volt, így érti a polgári Magyarország igényeit. Izmos, és ő volt a Terminátor. Ennyi.

9. Andy Vajna

vajna-palacsik-kiem

Amerikai, tud magyarul, a magyar kormánynak dolgozik, és vannak érdekeltségei az országban. Nyilván segítené kicsiny nemzetét.

8. Henry Kissinger

photo_camera Fotó: Világgazdasági Fórum / Wikipedia

A diplomácia atyaúristene, aki térdre kényszerítette a kommunizmust. Rogán nem is kívánhatna nagyobb halat, de talán már ez is túl nagy falat.

7. John Oliver

johnoliver

Ő az ügyeletes vicces fickó. Ahogy a Himnuszban áll: „Balsors akit régen tép / Hozz rá víg esztendőt”

6. George W. Bush

photo_camera Bush világlátott, tapasztalt szakember

Az előző amerikai elnökben talán van még annyi becsvágy, hogy borsot törjön a demokrata utódja, Obama orra alá, és megvédje Magyarországot a nemtelen támadásoktól.

5. George H. W. Bush

photo_camera Forrás: Helen Thorgalsen Facebook-oldala

Kit érdekel, hogy melyik Bush, ha maga a volt elnök lesz a nagykövet?!

4. Téglás Zoli

Az Ignite frontembere amerikai létére őrzi a magyar gyökereit, és a fenti szám alapján nemcsak Budapest sorsával foglalkozna nagykövetként.

3. Rob O’Neill

photo_camera Forrás: Twitter

Megölte Oszama bin Ládent. Megölte Oszama bin Ládent! Ha ő nem komoly arc, akkor senki.

2. Soros György

photo_camera Fotó: LSE Library / Wikipedia

A 80-as években már harcoltak együtt Orbánnal. Most, hogy újra hasonló a hangulat, ideje elásni a csatabárdot, és kéz a kézben elindulni egy szebb jövő felé.

1. A Hoff

photo_camera A női szívek rabja nemrég éppen Magyarországon akceptálta az Ice Bucket Challenge-et

David Hasselhoff 1989-ben rommá énekelte a berlini falat. Ő már tehát bizonyított, és talán a tévedésekből és a kormány ellenségeinek aknamunkájából épült falat is lebonthatja Magyarország és a Nyugat között.

+1: André Goodfriend

photo_camera Fotó: Kisbenedek Attila / AFP

Rogán szerint André Goodfriend ügyvivő nem szavahihető ember, az USA inkább egy nagykövetet küldjön, aki kellő megalapozottsággal képviseli az országát. Ha Goodfriendet kineveznék nagykövetnek, minden meg lenne oldva.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.