A Fidesznek nem sürgős, hogy törvényesen működjön a Magyar Nemzeti Bank

PÉNZ
2014 november 21., 14:56
comments 58

Van ez a dolog, hogy a Magyar Nemzeti Banknak nincs felügyelőbizottsága idén május 5. óta, tehát gyakorlatilag senki nem ellenőrzi, hogy mire költik a pénzt.

Senki nem követi a tulajdonos (= a magyar állam) részéről, hogy hogyan gazdálkodik, és főleg milyen nyaralókastélyokat, luxusirodákat vásárol éppen, milyen alapítványokat tőkésít fel, kiknek – köztük mondjuk milyen baráti csodazongora-gyártóknak – ad pénzt a jegybank. Miközben egyébként soha nem látott, százmilliárd forint feletti nyereséget realizál éppen a gyenge forintárfolyam miatt a devizatartalék forintra váltásán.

A jegybanktörvény szerint a mindenkori kormánypárti frakció(k) kötelessége az MNB számára felügyelőbizottságot jelölni. Ez azonban az új parlament megalakulása óta nem történt meg, nem vették napirendre az ügyet.

A Fidesz frakciója egy hete nem válaszol az ezt feszegető a kérdésre, az Országgyűlés pedig ennyit közölt az imént:

Az országgyűlési képviselőcsoportok részéről történő jelölés hiányában egyelőre nem szerepel az OGY napirendjén az MNB FB tagjainak megválasztása.

Szóval nincs itt semmi látnivaló, egy darabig még mehet tovább a törvénysértő állapot. Azért kicsit fura, hogy még egy 100% baráti fb-t sem tesznek be mutatóba.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.