Távozik a NAV nem kitiltott elnökhelyettese

POLITIKA
2014 november 27., 17:23
comments 103

A hvg.hu több forrásból is úgy értesült, hogy távozik Kovácsics Iván, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vám és pénzügyőri elnökhelyettese. Erről egy, az adóhatóság munkatársainak kiküldött köremailből lehetett értesülni.

Kovácsics felmondási idejének letelte után, január végén távozik. A távozás oka nem derült ki.

Korábban, amikor stábunk Vida Ildikót és a többi, kitiltással összefüggésbe hozott NAV-vezetőt kereste a hatóság székházánál, egyedül Kovácsics volt az, aki felbukkant ott. A beszélgetés akkor így zajlott:

Korábban arról szóltak hírek, hogy Kovácsics fia és felesége a China Mart tulajdonosával üzemeltet közös kereskedőcéget. A China Mart az a gigászi pláza, amivel kapcsolatban többek között a mi videónk után merült fel az adócsalás gyanúja, a felvétel megjelenése után a NAV le is csapott a helyre. Kovácsics családtagjairól végül nem derült ki semmi olyan információ, ami alátámasztotta volna, hogy részesei voltak az áfacsalásnak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.