Lázár nem nagyon tudta elmagyarázni, miért nincs benne a vagyonnyilatkozatában a fia lakása

politika
2014 december 04., 08:36
comments 179

„Azért nem szerepelt a vagyonnyilatkozatomban, mert a fiam számára megvalósított takarékoskodás jegyében vásároltuk, a jövedelmemből folyamatosan a feleségemmel együtt a gyerekek javára takarékoskodunk, természetesen a következő januári vagyonbevallásunkban, amikor a feleségem, gyerekeim, majd saját magam bevallását le kell adnom, minden a helyén lesz, minden benne lesz” – nyilatkozta Lázár János a Hír TV-nek az áprilisban a tízéves fiának vett, 120 négyzetméteres, svábhegyi lakásról.

A magyarázkodás azért biceg, mert Lázár a lakásvásárlás óta adott már le vagyonnyilatkozatot, júniusban, miniszteri kinevezése után. Abban ezek szerint nem szerepelt a lakás (Lázáré nyilvános, abban biztosan nincs benne. Igaz, a lakás haszonélvezeti joga a szüleié és a feleségéé. Lázár a felesége és a gyerekei nevében is adott le vagyonnyilatkozatot, ezek nem nyilvánosak). Lázár viszont azt ígéri, hogy a következő vagyonnyilatkozatába feltüneti majd a lakást. Az RTL a múlt héten derítette ki, hogy Lázár tízéves fia ingatlantulajdonos lett. Meg szőlőbirtokot is kapott.

Lázár még azt is mondta

„sokan kritizálnak a párton belül és sokan kívül, ütve vagyok folyamatosan”.

Bővebben

„Én minden nap a támadások középpontjában vagyok, elsősorban azért, mert olyan munkát végzek, ami sok embernek nem tetszik, vagy sok ember érdekeit sérti a párton belül vagy kívül. Jó lenne, ha a munkámról is tudnék néha beszélni, és nem arról, milyen órám van, milyen cipőm van, mekkora a lábam és mondjuk a gyerekeim javára hogyan próbálok takarékoskodni”.

Tényleg, hagyjuk most, hogy milyen érzés lehet Rolexszel a csuklón fácánokra lövöldözni, majd megpihenni a gyerek 120 négyzetméteres svábhegyi lakásában, de ami a munka részét illeti. A Lázár munkájáról szóló beszélgetéseket nagyban megkönnyítené, ha nem lenne szinte minden titkosítva, amit csinál.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.