Azt tudták, hogy 2014 őszén drogos maffia próbálta megszerezni a Belvárost?

politika
2014 december 07., 12:08
comments 211

Az Indexnek küldött levélben reagált a belvárosi önkormányzat sajtóreferense, Zalka Szilvia Juhász Péter mai Facebook-bejegyzésére.

Illetve dehogyis arra, hiszen az arról szólt, hogy Portik Tamás élettársa rövid időn belül csaknem kétszeres áron adott túl azon az ingatlanon, amit kedvezményesen vásárolt meg az önkormányzattól.

A közlemény ezzel csak érintőlegesen foglalkozik, ellenben csodálatos összeesküvést leplez le:

„Juhász Péter háta mögé bújva 2014 őszén drogos maffia próbálta megszerezni a Belvárost. Ez nem sikerült, hiszen Juhász Péter csúnyán elvesztette a polgármester választást" - írják.

Ezután szó esik Juhász vagyonbevallásáról is:

„A képviselő, aki ellen az önkormányzat jogi bizottsága hazug és hibás vagyonnyilatkozata miatt eljárást folytat, bosszúból rágalmaz" - írják.

Juhász valóban kifelejtette vagyonnyilatkozatából, hogy bérel egy lakást és tisztviselője egy két éve nem működő nonprofit cégnek, ahonnan nem vesz fel jövedelmet.

A közlemény hátralevő része a legzavarosabb:

„Az elmúlt egy évben szinte minden héten feljelentette az önkormányzatot. Nem igaz, hogy a hatóságok nem folytatták le a szükséges vizsgálatokat, ellenkezőleg: a hatóságok minden ügyben lefolytatták a nyomozást, Juhász Péter eddigi vádjai hamisnak bizonyultak. A Károly körúti ingatlan ügyében is zajlott vizsgálat, ennek eredményeként távozott az önkormányzat akkori jegyzője” - írják.

Ezt szedjük két pontra:

  1. Juhászék eddig két feljelentést tettek: Szentgyörgyvölgyi Péter lakásvásárlása ügyében októberben, a Hajas-szalon ügyében novemberben. A hatóságok nemhogy nem folytatták le még a vizsgálatokat, de a legfőbb ügyészség arról tájékoztatta Juhászékat az első ügyben, hogy illetékesség hiányában átadják azt egy másik ügyészségnek.
  2. Az említett jegyző 2013-ban távozott, de nem hatósági vizsgálat után. Ügyében Rogán Antal magánember folytatott vizsgálatot.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.