Harrach Péter nem drogtesztelné az újságírókat

politika
2014 december 22., 05:29

harrachcimlap

A KDNP parlamenti frakcióvezetője szerint a tavaszi ülésszakban az Országgyűlés elé kerülhet a kormánypárt családi csődvédelemről szóló javaslata. Évértékelő interjút készített a fundamentalista mikropárt vezetőjével az MTI. Sorban:

  • A frakcióvezető a választási sikereket értékelve azt mondta, a kampányban az ellenzék rossz témát választott, a demokrácia hiányáról szóló kritikát. A magyar választóknál nem voltak sikeresek.
  • A Fidesz-KDNP győzelme biztos volt, de annak mértéke nem. Ilyen értelemben a kétharmados többség meglepetés volt.

Két okból csökken a kormánypártok népszerűsége:

  1. Népszerűtlen intézkedések
  2. A szervezet lejárató akciók (:DDD)

Ezek intenzitása látható, végrehajtói ismertek, megrendelői sejthetők. A tüntetések jelszavai egybevágnak a baloldal megváltozott stratégiájával. Azt sulykolják, hogy a jobboldali politikusok gazdagodnak, a nép pedig szegényedik. Ennek érdekében nem riadnak vissza a tények meghamisításától sem.

A meghamisított tények tényszerű felsorolását mellőzte a népszerű honatya.

A netadó és az M0-as fizetőssé tétele nem bölcs döntés a helyettes pártvezér szerint, de az irány világos és a konfrontációt vállalni kell.

photo_camera Harrachban a drogokkal

Harrach Péter a tervezett drogtesztről úgy vélekedett: ha abból indulunk ki, hogy a kábítószer-fogyasztás igen komoly probléma Magyarországon, különösen a fiatalok körében, akkor valamilyen megoldást találni kell ennek csökkentésére. A felvázolt javaslatot csak módosításokkal tudja a KDNP elfogadni - jelezte, hozzátéve: a gyermekek esetében például meg kell fontolni a szülői hozzájárulás szükségességét. Arról, hogy a politikusokat és az újságírókat is alávetnék ilyen vizsgálatnak, azt mondta: előbbieknek vállalniuk kell, hogy elsőként állnak be a sorba, de az újságíróknál más a helyzet. Nehéz megmagyarázni, miért pont ők kerülnének ebbe a körbe.

Ahogy azt is nehéz feltételezni, hogy egy komoly véleményformáló saját hitelessége érdekében ne vállalná fel önként a tesztet.

Miről beszél vajon?

A vasárnapi pihenőnapról szóló jogszabályról azt mondta: a törvény alapgondolata, hogy az általános pihenőnapon ne kelljen dolgozni, a család minden tagja legyen együtt. Az eredeti elképzelésünk nem változott, ha erre a gazdaság további erősödése lehetőséget ad, minden magyar munkavállalóra - természetesen a szükséges kivételekkel legyen érvényes, hogy ne dolgoztassák őket vasárnap. Ezt előbb-utóbb kezdeményezni fogják, és ahogy most, kivárják a megvalósítást.

Az elbocsájtásokra és a bérkiesésekre vonatkozó félelmekre úgy reagált: minden változásnál megszólal

a riogatók kórusa,

később bebizonyosodik, hogy nem volt igazuk. Különben is a munkaadók egy része jobban tenné, ha azon törné a fejét, hogyan tudna tisztességesebb bért és kevesebb túlmunkát adni az alkalmazottainak.

Harrach péter elmondta, a tavaszi ülésszakban várhatóan benyújtják a családi csődvédelemről szóló javaslatukat. Az egyeztetések lezajlottak, a jogszabály elkészült, a Miniszterelnökség asztalán van. Lényege, ha egy család nem képes törleszteni, viszont úgy ítélhető meg, hogy a jövedelmük mértéke, vagyoni helyzetük, életformájuk megváltoztatása, és a pénzintézet bevonásával törlesztőrészletük átalakítása lehetővé teszi a további törlesztést, akkor egy csődbiztos segítségével rendezhető a helyzetük.

Az önkéntesség természetesen feltétel - mutatott rá a jogszabály lényegére.

Mondjuk még viccesebb lenne, ha nem lenne önkéntes a buli.

A két párt viszonyát a frakcióvezető működőképesnek nevezte, hozzátéve: ez sikeres konstrukció, a választások egymás után bizonyították, hogy a Fidesz-KDNP szövetsége eredményes. Értékrendjükben és a gyakorlatban is össze tudják hangolni a törekvéseiket. Arról nem szólt, hogy a KDNP önálló entitásként meg fog-e jelenni egyetlen szavazólapon is a közeljövőben.

(via MTI, a címlapi gif és a felső kép sailorripley munkája, Drogteszt Péter pedig pontosan-ahogytól származik)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.