Kecskeszimulátor, kőszimulátor, kenyérszimulátor: izgalmas pc-s játékok karácsonyra!

Játék
2014 december 23., 16:55

Sokáig úgy tűnt, hogy a szimulátorok megálltak a fejlődésben, merthogy a számítógépes játékokban mostanra minden le van szimulálva, ami leszimulálható, az autóversenytől az űrháborúig, a műlegyező horgászattól a szántás-vetésen át a golfig.

2014-ben viszont megtörtént az áttörés: egymás után születtek az eredetinél eredetibb szimulátorok, amelyek szakítanak a sportos és háborús tematikával, és olyan dolgokat szimulálnak, amelyeket emberként tényleg soha semmi esélyünk sem lenne kipróbálni. Itt a három legjobb.

Legyél kecske!

A Goat Simulator az idei nyár abszolút slágere, mi is több cikkben foglalkoztunk vele. Először magunk sem hittük el, hogy megvalósulhat, de amikor megjelent, gyermeki örömmel vetettük magunkat a kecskelét szépségeibe. A Goat Simulator vitathatatlan erőssége, hogy a kalandok nem a kecskeólban zajlanak, hanem a természetben, illetve urbánus közegben, utak, házak, autók között. A játékban már lehetünk tornádókecskével, autóstoppos kecskével sőt démonkecskével is, lehet gördeszkázni, biciklizni, néha emberek vagy bálnák hullanak az égből, és van multiplayer mód, capture the flaggel, mit annak idején a Quake3 Arenában.

  • Kinek ajánljuk? Annak, aki tudni szeretné, milyen lehet kecskének lenni
  • Ára: 2000 Ft

Legyél kenyér!

I am bread, vagyis Kenyér vagyok - így hívják az év nagy meglepetését, a kenyérszimulátort. Sajnos nem egyes szám első személyű a nézet, és a játék a kenyér tulajdonosának (gazdájának?) manipulációit helyezi előtérbe ahelyett, hogy belülről mutatná be a kenyérnek levés szépségeit és nehézségeit. Egy kis empátiával azonban bárki megtapasztalhatja, milyen kalandokon megy át egy szerencsétlen szelet kenyér, amíg eljut a konyhaasztaltól a kenyérpirítóig. Nem is gondolnánk, mennyi veszély leselkedik rá, és hogy milyen nehéz átkelni egy hűtőszekrényen! Részletek a mindig nagyszerű Csonti videójában:

  • Kinek ajánljuk? Annak, aki tudni szeretné, milyen lehet kenyérnek lenni
  • Ára: 3000 Ft

Legyél kő!

A kőszimulátor 2014 legszebb, legmélyebb, legelgondolkodtatóbb szimulátora. A kőhöz képest ugyanis még a kenyér élete is csupa kaland, a kecskéről már nem is beszélve. A kő csak van. A kő maga a zen. Éppen ezért a kőség esszenciáját számítógépes játékon megjeleníteni nehezebb feladatnak tűnik, mint embert küldeni a Marsra - talán nem véletlen, hogy eddig nem is próbálkozott vele senki. A játék eredete a kőnézegetés-szimulátorra, a 2012-es Rock Watcherre vezethető vissza, ezt haladta meg és fogalmazta újra az idei év slágere, a Rock Simulator 2014. Sajnos a játék nem letölthető, mindössze demóváltozatban létezik, hiába gyűlt rá össze 1192 dollár az Indiegogón, a befizetők nem kaptak mást a hozzájárulásukért cserébe, mint követ.

  • Kinek ajánljuk? Annak, aki tudni szeretné, milyen lehet kőnek lenni
  • Ára: n. a.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.