Egyetlen betű elgépelése miatt ment csődbe egy 124 éves brit cég, most sikerrel perlik a kormányt

külföld
2015 január 28., 19:52
comments 81

Egy apró, de régi családi vállalkozás sorsát pecsételte meg egy kormányzati hiba.

A Taylor & Sons Ltd nevű mérnökiroda még 2009-ben bukkant fel azon a listán, amin a brit kormány a likviditási problémákkal küzdő cégeket regisztrálta. Pedig nem nekik kellett volna odakerülniük, hanem a Taylor & Son Ltd-nek (csak son, nem sons!). A téves információ eljutott a cég hitelezőihez is, akik azonnal elkezdték behajtani kinnlévőségeiket.

A hibát pár napon belül kiszúrták és javították, de akkor már késő volt, a dominók elindultak, a cég pedig két hónapon belül csődbe ment. A cég társtulajdonosa és ügyvezetője, Philip Davison-Serby épp a Maldív-szigeteken nyaralt, ott kezdték hívogatni a riadt ügyfelek, hogy mi történik.

Más eszköze nem lévén, a férfi beperelte a brit kormányt. Ezt a pert nyerte most meg, minden előrejelzés szerint fontmilliókat kaphat majd. A végső kártérítés összegét még nem állapították meg.

Jól értjük amúgy a brit férfi dühét, én az előbb egy cikk címében hagytam benne egy felesleges betűt pár percig, és már ezért rengeteget kaptam. Igaz, legalább milliókat nem kell fizetnem senkinek. (Telegraph, Business Insider)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.