Kiderült, ki volt a dán merénylő

Terrorizmus
2015 február 15., 18:18
comments 189

Aki egy zsinagóga őrét és egy filmrendezőt megölt, és öt rendőrt megsebesített, mielőtt vasárnap reggel lelőtték a rendőrök. A férfiről annyit tudni, hogy Omar Abdel Hamid El-Husseinnak hívták, Dániában született, 22 évet élt, és erőszakos múltja volt: bandatag volt, és el is ítélték erőszakos bűncselekmények és fegyverkereskedelem miatt. Csak két hete engedték ki a börtönből, ahol súlyos testi sértésért ült.

photo_camera Omar El-Hussein 2013-ban (Fotó: AFP / dán rendőrség)

Amikor lelőtték, fel volt fegyverkezve, és a helyszínen találtak egy pisztolyt, amit a zsinagóga elleni támadásban használhatatott. A rendőrség szerint egyedül dolgozott. (BBC, Nyhederne)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.