A Belváros még szerzett is ingatlant, hogy aztán áron alul továbbadhasson rajta

politika
2015 február 16., 10:30

Rogán Antal, a Belváros akkori polgármestere 2010 januárjában kezdeményezte a fővárosnál, hogy cseréljék el a főváros tulajdonában levő, a Zrinyi utca és az Október 6. utca sarkán álló 292 négyzetméteres orvosi rendelőt a belvárosi önkormányzat Kossuth tér 18. szám alatti óvodájára. Az üzlet megköttetett, az orvosi rendelő 90,2 millió forintos becsült értéken az önkormányzat tulajdonába került.

A rendelőt februárban már apportálták is a Belváros-Lipótvárosi Ingatlanfejlesztő (BLIF) nevű cégbe: abba, amit aztán a Heim Péter érdekeltségébe tartozó luxemburgi alap, a Praefinium szerzett meg - erről bővebben itt írtam.

A Zrinyi utcai rendelő 2011-ben a BLIF-től az azt igazgató Serfőző Péter, Giró-Szász András sógorának és üzletfelének érdekeltségébe, a Simsala Kft. tulajdonába került. Ez a cég adta el 2012 februárjában

160 millió forintért.

Vagyis két év alatt 78 százalékos hasznot hozott a befektetés. (Via Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.