Schiffer trágárkodott a Házban

Tbg
POLITIKA
2015 február 16., 13:23
comments 141

Az LMP társelnöke Simicska Lajostól idézett a parlamentben napirend előtti felszólalásában. Nem, nem azt idézte a nagyvállalkozótól, hogy Orbán Viktor egy geci, hanem ezt:

“Maga is most olvasta a közleményt, hát én is. Kurvára meglepetésként ért, ezért ha megbocsát, akkor most leteszem, és megpróbálom kideríteni, hogy mi történt.”

Az LMP elnöke ezen idézet segítségével azt akarta elmondani, hogy Orbán Viktorban és kormányában nem lehet megbízni sem egy Simicska Lajosnak, sem egy Tóth Bélánénak, mert a folyamatos, kiszámíthatatlan bandaháborúzás miatt aki egyik nap még szövetséges volt, a másik nap nem lesz az.

photo_camera Schiffer András

Schiffer emlékeztett, hogy 2014-tól már csökkentek a Közgép nyertes közbeszerzései, most pedig elérkezett a fordulat. "De már megvannak az új oligarchák" - folytatta Schiffer, majd sorolta: Mészáros Lőrinc, Garancsi István és Andy Vajna neveit. Végül költői kérdést intézett a kormánypárti frakciókhoz, mi lesz, ha újra megfordul a széljárás.

A kormány részéről L. Simon László válaszolt az LMP-s felszólalásra.

L. Simon pontosan úgy tett, mintazok a fideszes képviselők, akik a minden sarokból előugró videósoknak már unalomig ismételgették a Simicska-ügyről a mantrát:

"Nincs bandaháború, kormányzás van."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.