A lengyel elnök szerint talán már nem érdemes Budapestet tekinteni példának

külföld
2015 február 18., 14:08
comments 62

Bronislaw Komorowski lengyel elnök Vlagyimir Putyin orosz államfő budapesti látogatására reagálva szerdán kijelentette, az a legfontosabb, hogy a nyugati világ egységesnek bizonyult az orosz agresszió által kiváltott szankciók ügyében.

Az államfő a lengyel nemzetbiztonsági tanács (RBN) ülése után újságírói kérdésre válaszolva azt is kijelentette:

"nemrég még egyes lengyel politikusok Budapestet tekintették mintának. Most talán érdemes lenne felülvizsgálni ezt a véleményt".

Komorowski, mielőtt elnökké választották, a kormányzó Polgári Platform politikusa volt, amely éles belpolitikai harcot folytat a fő ellenzéki erővel, a nemzeti konzervatív Jog és Igazságossággal. Utóbbi elnöke, Jaroslaw Kaczynski korábban többször kifejezte csodálatát a magyar miniszterelnök politikája iránt, a pártja számára vereséggel végződő 2011-es parlamenti választások után pedig kijelentette:

"lesz még Budapest Varsóban".

Komorowski úgy vélte, hogy Ewa Kopacz kormányfő biztosan rákérdez majd Putyin keddi budapesti látogatására, amikor Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel csütörtökön Varsóban találkozik.
Az RBN ülésének fő témái az ukrajnai helyzet, a minszki tűzszüneti megállapodással kapcsolatos fejlemények, valamint a 2016-ban esedékes varsói NATO-csúcstalálkozó témakörei voltak. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.