Zseniális érveléssel közölte az ügyészség, hogy nem nyomoz Szentgyörgyvölgyi lakása után

Budapest
2015 február 27., 07:43
comments 180

Egyre elképesztőbb fordulatokat vesz a belvárosi ingatlanpanama ügye.

Legutóbb a rendőrség azzal szüntette meg a nyomozást a belvárosi ingatlanügyekben, hogy Habony Árpád nagynénje pályázaton nyerte el a Károly krt. 26. bérleti jogát. Pedig ez egyszerűen nem igaz.

Most pedig Juhász Péter, aki több belvárosi gyanús lakásvásárlási ügyet felderített, azt írja a Facebookon, hogy: „Panasszal éltem annak ügyében, hogy talán mégsincs rendjén, hogy a BRFK azért nem nyomoz Szentgyörgyvölgyi Péter jogtalan lakásvásárlásának ügyében, mert szerintük nem felújítás az, amikor több százmilliót költenek egy házra. Amikor egy 107 milliós felújítás után pár évvel ismét ráköltenek 110 milliót a pinceszint szigetelésére, az szerintük nem felújítás, hanem karbantartás, ezért nincs ok nyomozni.”

Mint írta, a rendíthetetlen ügyészség azzal utasította vissza a panaszát, hogy „csak a közvetlenül érintett élhet ezzel”. Ezt ő így értelmezte:

„Tehát ha az önkormányzat bepanaszolja saját magát, hogy túl olcsón adott el egy ingatlant, akkor majd lesz nyomozás.”

photo_camera Rogán Antal, a volt belvárosi polgármester és SZentgyörgyvölgyi Péter, a jelenlegi (Fotó: Rogán Antal Facebook-oldala)

Rogán utóda, Szentgyörgyvölgyi Péter volt az egyetlen a belvárosi önkormányzatban, aki egy hónapja nem szavazta meg, hogy nyilvánosak legyenek a fővárosi ingatlanüzletek. AZt mondta, véletlenül rossz gombot nyomott meg.

A belvárosi polgármester egyébként a hihetetlenül olcsón vett, közszolgálati alapon bérelhetett lakását

  1. visszaadná, de a sajtóosztálya szerint nem tudja, mert
  2. a pénzügyi bizottság vizsgálná a lakáseladást, de nem tudja mert
  3. az ügyészség vizsgálja a lakáseladást, de nem, hanem feljelentéskiegészítést rendelt el.

Pedig jogilag semmi akadálya nem lenne a lakás visszaadásának, például így.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.