Az ISIS gyerekkatonákkal végeztetett ki egy izraeli kémet

külföld
2015 március 10., 20:49
comments 137

Az ISIS arról tett közzé videót az interneten, ahogy a terrorszervezet gyerekkatonái kivégeznek egy izraeli kémet. A videón egy gyerek lövi tarkón a narancssárga kezeslábasba bújtatott rabot.

A 19 éves fiú, akit a Moszad ügynökének tartottak egy palesztin srác Kelet-Jeruzsálemből, Mohamed Muszallamnak hívták. Szülei a Haaretz izraeli hírügynökségnek azt mondták, hogy fiuk három hónapja utazott el. Egy reggel pénzt kért az apjától, mondván, egy kurzusra szeretne beiratkozni Rishon Lezion városban. Apja adott neki pénzt, de a fiú nem jelentkezett többé. Később derült ki, hogy Mohamed Szíriába ment, hogy az ISIS oldalán harcoljon.

Az ISIS-ben néhány hete kezdték kémnek hinni, a terrorszervezet Dabiq című magazinjában még egy interjú is megjelent a fiúval

Interjú egy kémmel, aki az izraeli Moszadnak dolgozik

címmel. Az elérhető adatok alapján a palesztin fiúnak annyi kapcsolata volt az izraeli hatóságokkal, hogy a tűzoltóságnál önkénteskedett.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.