A Fidesz közleményében végleg elszakadt a valóságtól

képzavar
2015 március 11., 11:50
comments 242

Tudtuk, hogy ez el fog jönni, csak azt nem tudtuk, mikorra mernek végül beleállni, de szerda kora délutánra összejött: a Fidesz közleményben jelentette be, hogy

A Quaestor-csoport tulajdonosa a 2010 előtti Gyurcsány-Bajnai-kormányban jó kapcsolatokkal rendelkezett. Ez is azt bizonyítja, hogy a Questor-ügy már a harmadik szocialista brókerbotrány.

szijjarto quaestor fidesz

A fenti kép a gyanútlan szemlélőben azt a látszatot keltheti, hogy azon nem épp a Harmadik Szocialista Brókerbotrány (HSZB) szereplője látható. Mint ahogy az a keddi cikkünk is, melyben részletesen leírtuk, hogyan volt benne a Tarsoly Csaba vezette Quaestor a Szijjártó-féle keleti nyitásban.

A Fidesz közleményének többi része a szocialistákat támadja, többek között azért, mert

nem támogatják az évtizedes pénzügyi korrupció felszámolását, helyette támadják a Magyar Nemzeti Bankot, amely keményen fellép a korrupció ellen. Vajon miért? A baloldal most is a csaló brókercégek érdekeit képviseli.

A Fidesz közleménye konkrét kapcsolatokat nem említ, ami személyek szintén is összekötné a Quaestor vezetőit és a 2010 előtti kormányt, egyetlen a konkrétum amiről írnak, hogy

Tíz éve a szocialisták lazították fel a brókercégek ellenőrzését, akkor kezdődtek a csalások. Kormányzásuk idején a Magyar Fejlesztési Bank tizenhét milliárd forint hitelt adott a Quaestor-csoportnak úgy, hogy a hitelre megfelelő fedezet sem volt.

2009-ben Orbán Viktor is nézett együtt amúgy meccset Tarsoly Csabával, és akkor arról beszélt, a győriek büszkék lehetnek a stadionjukra. A fidesz.hu-n pedig még mindig elérhető közlemény, ami szerint 2012-ben

Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára az eseményen arról beszélt, hogy jó helyre került a stadionfejlesztési támogatás és az Új Széchenyi Terv 250 millió forintja

a Quaestor győri ingatlanfejlesztéséhez.

De ezeknek nyilván semmi köze a Harmadik Szocialista Brókerbotrányhoz.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.