És akkor Oroszország azt mondta Dániának, felvehetlek titeket is a nukleáris célpontjaim közé

Tbg
háború
2015 március 21., 10:27
comments 387

A dán tengeri flotta könnyen felkerülhet az orosz nukleáris arzenál lehetséges célpontjainak listájára, ha a dánok valóban csatlakoznak a NATO rakétavédelmi programjához, és engedélyezik amerikai rakétakilövő-állások telepítését az országukba.

"Nem hiszem, hogy a dánok teljesen megértették, mivel jár, ha Dánia csatlakozik az amerikai rakétapajzshoz" - mondta Mihail Vanin orosz nagykövet a Jyllands-Postennek. "Ha ez megtörténik, a dán hadihajók az orosz nukleáris rakéták célpontjaivá válnak"

Martin Lidegaard, dán külügyminiszter természetesen azonnal tiltakozott az orosz fenyegetőzés miatt:

"Ez teljességgel elfogadhatatlan. Oroszország pontosan tudja, hogy a NATO rakétarendszere a védelmet szolgálja. Sok mindenben nem értünk egyet Oroszországgal, de az fontos volna, hogy a két ország között párbeszéd megmaradna olyannak, mint eddig, amennyire csak lehet, pozitívnak."

A legújabbkori hidegháborúban főként az Északi- és a Fekete-tengeren, illetve a balti térségben feszülnek egymásnak nyugati és az orosz erők: minden eddiginél többször tesznek orosz és nyugati katonai erők aggresszívnek számító gesztusokat egymás irányába. (TheCopenhagenPost)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.