Lázár János államilag avatkozna közbe az élelmiszertermelők érdekében

politika
2015 március 27., 18:23
comments 144

Állami beavatkozásra lenne szükség az élelmiszer-kereskedelemben a kisebb mezőgazdasági termelők érdekében, mondta Lázár János Földeákon.

A hódmezővásárhelyi állattartás, a makói hagymatermesztés állami szabályozása nélkül nehezen lesz képes arra, hogy megálljon a saját lábán

hangzott el a Csongrád megyei község művelődési házában tartott lakossági fórumon mintegy százötven fős hallgatóság előtt. A térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus a hozzászólók tapasztalatait úgy összegezte, nem az a probléma, hogy ne tudnánk termelni;

a magyarországi gazdálkodókat a kereskedelem fosztja meg a lehetőségektől.

Miatúró? Ha valami nem áll meg a lábán magától, akkor nem újabb lábakat kell neki államilag farigcsálni, hanem vagy jobban kell csinálni, vagy abba kell hagyni szerintem.

A tervcek szerint az év második felétől uniós forrásból pályázatot írnak ki kisebb szárítók, magtárak építésére, annak érdekében, hogy a termelők ne legyenek kiszolgáltatva a piaci bizonytalanságoknak. Támogatáshoz juthatnak majd a kis- és közepes vállalkozások élelmiszer-ipari fejlesztésekhez, termelési, termeltetési láncok kialakításához is. Vidékfejlesztési forrásokból segítik helyi kis piacok építését, hiszen a vevőnek és az eladónak is az a legolcsóbb, ha helyben, utazás nélkül vásárolhatja meg a termékeket. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.