Mindenről az anyák tehetnek

életmód
2015 április 18., 16:01

Ha egy nő egy bizonyos kor után nem anya, ferdén néznek rá, kényelmetlen és indiszkrét kérdésekkel zaklatják. A háta mögött vagy akár tudományos véleményként is megállapítják róla, hogy gonosz, önző némber, aki csakis a bulizásnak vagy a karrierjének él. (Mintha lenne Magyarországon kéttucatnyinál több karrierista nő. )

Aki netalán nem akar gyereket, hát az olyan nem is igazi nő. Ellenben ő tehet a nemzetfogyásról, a nyugdíjrendszer közelgő csődjéről, az emberiség pusztulás felé meneteléséről.

Ennél talán csak az a rosszabb, ha az ember anya. Látjátok, halljátok, olvashatjátok mindenhol, sőt, szerencsére minden nap emlékeztetnek minket erre. A világ összes nyomorúságáért egyedül és mindenképp az anyák felelősek.

  • Ártunk a még meg sem fogant gyereküknek, mert valaha is ittuk, dohányoztuk, nyers húst, esetleg fóliasátorban termelt zöldséget, gyorséttermi kaját ettünk.
  • A terhességet sem tudjuk rendesen csinálni. Huszonévesen túl korai. 35 felett nagyon veszélyes. Nem eszünk rendesen, és hisztérikusan a súlyunkra figyelünk, vagy bálna méretűre hízunk, és egész életünkre így is maradunk. Nem átallunk sportolni terhesen, vagy egész nap a kanapén döglünk. Szennyezett levegőt szívunk be! Ezért lesz a sok gyerek cukorbeteg, fogyatékos. Állandóan a születendő gyerekünkről beszélünk. Nem akarunk vadidegenekkel a pocaklakóról trécselni.
  • Ha már jól-rosszul megszültük a gyereket (mostanában már sajnos ez sem megy nekünk, tudjátok, ezért annyi a császármetszés), akiknek mi jutottunk anyának, azt is csak elrontani tudjuk. Állandóan szoptatjuk és elkényeztetjük, ugrunk, ha sír. Nem ugrunk, ha sír. Lufifejű gyerekeket csinálunk a szegény kis tápszeres babákból. Babakocsiba tesszük. Magunkra kötözzük. Túl modern nézeteket vallunk a csecsemőnk igényeiről. Túl elavult nézeteket vallunk a csecsemőnk igényeiről.
  • Azért lesz a gyerekből neveletlen és elviselhetetlen kis szörnyeteg, mert mi nem neveljük meg. Szorongó szerencsétlen, mert túl ridegen bánunk szegénnyel. Narkós, alkoholista, náci is azért van annyi, mert az anyjuk nem foglalkozott velük eleget, nem maradt velük tovább otthon, mert fontosabb volt neki a gyermekénél visszamenni dolgozni. Otthon maradt és kiszolgálta minden óhaját.
  • Azért tanul a gyerek rosszul, mert mi nem gyakorlunk velük eleget, a mi hanyagságunk az is, ha nincs tornacucca, vagy kihegyezve a ceruzája.
  • Kutatások tucatjai bizonyítják, hogy bizony az anyák tehetnek a lányaik testkép- és evészavarairól, mert ott bizony az anya-gyerek kapcsolat sérült. Rossz példát mutatunk nekik, amikor zellerszárat eszünk vacsorára, vagy akár csak megkérdezzük, hogy nem kövérít-e minket a ruha. A kövér gyereket az anyja eteti azzal a sok szarral, mert nem főz neki. Vagy főz, és csak tömi azt a szegény gyereket.
  • Hamarosan kihal az emberiség, mert a nők túl sok gyereket szülnek, és nem fogjuk tudni etetni a sokmilliárd embert. Fogy a magyar, mert a nők nem szülnek eleget.
  • A fiatalok azért nem költöznek otthonról, mert az anyjuk nem rúgja ki a kis huszonéves drágákat, mert imádják pátyolgatni a felnőtt gyerekeiket. Főleg a fiúkat. Ezért nincs egyetlen épkézláb férfi sem a láthatáron. Azért ennyi a válás, mert az anyósok tönkreteszik a fiatalok életét.
  • Persze nem csoda, hogy az anyák ragaszkodnak a felnőtt gyerekeikhez, félnek, hogy egyedül maradnak, hiszen férjük megelégelte a sárkánykodó tramplit, meg a szex sem volt már a régi a szülés után, rég lecserélte őket fiatalabbra.
  • Minden anya rossz anya, már az anyja is az volt.

És még van nő, aki gyereket mer vállalni, pedig nyilvánvaló: az anyaságot sem szabadna nőkre bízni.

Kedves Mindenki! Legyetek szívesek, szálljatok le az anyákról.

Nem vagyunk szentek, de nem is mi vagyunk a világ söpredéke. Csináljuk, ahogy tudjuk. Sokszor egyedül, sokszor magányosan. Vannak rossz napjaink. Vannak jó napjaink. Szeretjük a gyerekeinket, nem akarunk ártani nekik. Elegünk van az állandó bűntudatkeltésből ami ránk zúdul. Bár tudjuk, hogy a gyermek sokak szerint közvagyon, de alapvetően semmi közötök hozzá, ez a mi életünk. Válogassátok meg a szavaitokat.

Több elfogadást és kevesebb ítélkezést szeretnénk. Köszönjük.

További nőkkel kapcsolatos híreket, érdekességeket találsz a feminfo facebook oldalán. Tetszik?

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.