Az ELTE rektora bizalommal hiszi, hogy sikerül megmenteni a nemzetközi tanulmányok szakot

politika
2015 április 20., 14:47
comments 215

„Amíg itt ennyien együtt vagyunk addig TÁTK lesz”

Ez az idézet az ELTE Társadalomtudományi karának dékánja szájából származik. Dr. Tausz Katalin a kar főépületében rendezett tiltakozó megmozduláson beszélt, melyen az intézmény hallgatói a kormány felsőoktatási reformtervezete ellen demonstrálnak. A tervezet azért érintené különösen rosszul a kart, mert a nemzetközi tanulmányok alapszak megszűnésével komoly forrásoktól esne el, könnyen lehet, hogy a teljes kar működése veszélybe kerülne.

A megmozduláson beszélt Dr. Mezey Barna, az ELTE rektora is, azt mondta, kész az egyetem 17 oldalas javaslata, az intézmény vezetésének célja pedig az, hogy minél több szakot mentsenek meg. Mezey azt mondta,

bizalommal hiheti, hogy a nemzetközi tanulmányok szak ügye megoldóik, de a kisebb szakokért harcolnak.

Mezey szerint ezek a szakok is fontosak, és büszkén képviseli majd őket az EMMI felsőoktatási államtitkárságával most kezdődő egyeztetéseken.

Más szónokok a megszüntetendő szakok fontosságáról beszéltek, szerintük a bezárni tervezett szakok nélkül rosszabb helyzetbe kerül a magyar társadalompolitika, identitáspolitika és nemzetpolitika.

Na nem mintha most olyan jó helyzetben lennének ezek, de a szónokok szerint a szakok bezárásával még rosszabba kerülnek.

A beszédek után egyórás fórumon vitatják meg a kar követeléseit a jelenlévők.

A rendezvényen egyébként Európa és Ne szűnjön meg az ELTE-TÁTK feliratú transzparenseket látni.

UPDATE:

Nem sokkal negyed 8 előtt a fórum elfogadta az egyetem közleményét, és a demonstrálók megindultak a BME felé, ahol a diákok épp Palkovics László felsőoktatási államtitkárt hallgatták.

Botos Tamás képei következnek:

17_elte_tatk_hallgatoi_forum_tarsadalomtudomanyi_kar_2

16_elte_tatk_hallgatoi_forum_tarsadalomtudomanyi_kar_2

15_elte_tatk_hallgatoi_forum_tarsadalomtudomanyi_kar_2

10_elte_tatk_hallgatoi_forum_tarsadalomtudomanyi_kar_2

elte_tatk_hallgatoi_forum_tarsadalomtudomanyi_kar_2

11_elte_tatk_hallgatoi_forum_tarsadalomtudomanyi_kar_2

5_elte_tatk_hallgatoi_forum_tarsadalomtudomanyi_kar_2

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.