Varga Mihály a Karcag TV-nek beszélt arról, hogy nem tudott a Kun-Mediátor illegális tevékenységéről

POLITIKA
2015 április 21., 09:09
comments 96

És soha semmi befektetése vagy megtakarítása nem volt a cégnél. A gazdasági miniszter erről a Karcag TV-ben beszélt, íme:

Varga Mihályt, aki 1998-tól 2014-ig a terület egyéni országgyűlési képviselője volt, azzal kapcsolatban kérdezték hétfőn, hogy a karcagi születésű Vadai Ágnes, a DK alelnöke pénteken felszólította, nyilatkozzon arról, hogy ajánlotta-e másoknak a Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft. szolgáltatásait és neki magának volt-e ott befektetése.

Varga nem tudott arról, hogy befektetéseket lehet eszközölni a Kun-Mediátornál, nem tudott a cég illegális tevékenyégéről, és soha semmi befektetése vagy megtakarítása nem volt ott. Biztos ami biztos, a műsorvezető megkérdezte még egyszer ugyanezt a műsor nyolcadik percében is, hátha valaki lemaradt a beszélgetés elejéről.

A miniszter szerint érdemes megnézni, hogy Vadai Ágnes és jeles szocialista politikusok hol tartották karcagi rendezvényeiket: elsősorban abban az épületben, ahol a Kun-Mediátor szintén üzemeltet hotelt és éttermet. Azt mondta: aki jártas Karcagon, az nagyon jól tudta, hogy kik segítették Vadai Ágnes korábbi kampányait, de azt is lehet tudni, hogy ez a csoport nemcsak politikai, hanem vélhetően más jellegű támogatást is adott a képviselőnek.

Ugyanakkor megjegyezte, hogy erről nincs konkrét információja.

Varga Mihály a cég ügyvezetőjére utalva azt mondta: nehezen tudja elképzelni, hogy csak egyvalaki tudott az ügyről.

"Mi, karcagiak azért nagyon jól tudjuk, hogy milyen személyi összefüggések vannak Dobrai Sándorné mögött, mellett, tehát nem kell nagyon találgatni, hogy kik azok, akik esetleg még segíthették a tevékenységét"

- mondta.

A miniszter megjegyezte: árulkodónak tartja, hogy olyan ügyvédek jelentek meg hirtelen, akik valamilyen politikai szervezethez köthetők vagy kötődnek áttételesen, két irányból, egyrészt szélsőjobbról, másrészt a baloldalról. Emiatt óvatosságra intette a károsultakat azzal kapcsolatban, hogy kit bíznak meg a jogi képviseletükkel.

Varga vélhetően fel fogja jelenteni rágalmazásért Vadai Ágnest.

Az ügy további menetéről Varga Mihály azt mondta: meg kell várni a rendőrségi és a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által folytatott felügyeleti vizsgálat végét. Az utóbbi lezárultával derül ki, hogy az a vagyon, ami rendelkezésre áll a károsultak kifizetésére, elegendő-e.

A Karcagon készült helyszíni riportunkat itt olvashatják el. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.