Nem kellett öt hónap: elbukott Tarlós Városigazgatóság Zrt.-je

Budapest
2015 április 24., 06:07
comments 125

Alig öt hónap kellett ahhoz, hogy Tarlós István álma a Városigazgatóság Zrt. megbukjon, írja a Népszabadság. A november óta üzemelő cég felülvizsgálata után a városvezetés arra jutott, hogy tényleg jobb, ha minden úgy működik, ahogy az elöző ciklusban. A BKK továbbra is irányítja és a felügyeli a BKV-t. Továbbra is a BKK rendeli meg a szolgáltatásokat, és a közlekedési koncepció kidolgozása is nála marad. Sőt, a parkolásért felelős, Parking Kft.-t is beolvasztják a BKK-ba.

tarlos_istvan_fopolgarmester_fidesz

A Városigazgatóság a jövőben az önkormányzat felelősségi körébe tartozó döntések előkészítője és véleményezője lesz, illetve a különböző közszolgáltató cégek működését koordinálja majd. A Népszabadság úgy tudja, hogy a bebukott cég vezetői elég jól keresnek:

  • Bán Tamás vezérigazgató 1,9 millió forintos fizetést kap, ehhez még jár félmillió, mert igazgatósági elnök is,fizetése mellett havi 500 ezer forintot kap az igazgatósági elnökként.
  • az igazgatósági tagok havi 450 ezer forintot kapnak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.