Agykárosodásba halhatott bele a biciklis, akit elsodort a Népszabadság távozó főszerkesztője

baleset
2015 május 14., 11:55
comments 93

Megszólaltatta a Velvet annak a férfinak az ismerősét, akit Murányi Marcell, a Népszabadság főszerkesztője autójával elsodort március 30-án. A biciklis súlyosan megsérült a balesetben.

Mai hír volt, hogy az elsodort biciklis egy hónappal később elhunyt. Hogy a baleset és a férfi halála között van-e összefüggés, azt a rendőrség is vizsgálja, mindenesetre Murányi Marcell ma lemondott a Népszabadság irányításáról. Murányi a baleset helyszínéről elhajtott. Állítása szerint nem vette észre az ütközést, csak ott figyelt fel az autó oldalán lévő karcolásra. Ezután visszament a helyszínre. Ezek szerint azt nem követte nyomon, hogy mi történt a biciklissel később.

A Velvetnek nyilatkozó nő tíz évig élettársa volt az 59 éves Tibornak, azután is tartották a kapcsolatot, hogy szakítottak. A baleset előtt pár órával is beszéltek telefonon, de amikor este újra hívta a férfit, már egy nővér vette fel a telefont. Egy ismerősét riasztotta, hogy menjen be Tiborhoz a kórházba, de beszélni már nem tudtak vele, mert a férfi nem volt magánál, majd kómába esett. Az orvosok szerint súlyos agykárosodásokat szenvedett, egy hónappal később hunyt el - idézte a Velvet a nőt.

Tibor már előtte is volt kórházban, korábban is többször elgázolták, és súlyosan megsérült akkor is, amikor a Damjanich utcai lakása 2013. november 7-én teljesen kiégett. A férfi a Nefelejcs utcai hajléktalanszállón lakott, arra várt, hogy visszaköltözhessen a lakásába.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.