Annyi szoptató nőt életedben nem láttál, mint amennyi a Nyugati téri Mekiben összegyűlt ma délelőtt

gasztronómia
2015 május 22., 07:54
comments 1843

Több tucat szoptatásra kész anyuka, szopásra kész kisgyerek és meglepetésre néhány apuka árasztotta el péntek délelőtt a Nyugati téri McDonald's-ot, tiltakozásképp az ellen, hogy az étterem állítólag rossz szemmel nézi a szoptatást. Ami mellesleg a cég szerint nem igaz: a Facebookon szerveződő akció előtt a Meki a következő állásfoglalást adta ki:

"Éttermeinkben minden édesanyának lehetősége van a szoptatásra, nincs és nem is volt érvényben olyan szabályozás, ami ezt megtiltaná számukra. A McDonald’s családbarát étteremlánc, egyes éttermeinkben a pelenkázó helyiség és a játszóház mellett már cumisüveg melegítő is a kisgyermekes szülők rendelkezésére áll. Eddigi információink alapján a konkrét esetben egy éttermi dolgozó kollégánk megfelelően nyújtott segítséget az édesanyának. Később avatkozott be a külső cég alkalmazásában álló biztonsági őr. Ismereteink szerint ugyan nem szólította fel távozásra a kisgyermekes édesanyát, de arra utaló megjegyzése, hogy a csecsemő szoptatása nem elfogadott tevékenység éttermeinkben, nem cégünk álláspontját tükrözi, kifejezetten ellentétes a McDonald’s családbarát szemléletével. Az esettel kapcsolatban belső vizsgálatot indítottunk és felvettük a kapcsolatot a kisgyermekes édesanyával."

Az akciót ennek ellenére megtartották, és ha Guinness-rekord talán nem is lett belőle, az igaz, hogy ennyi szoptató anyukát egyszerre ritkán lát az ember. És bár a szervezők attól tartottak, hogy fényképezővel, kamerával biztos senkit nem engednek majd be az étterembe, a McDonald's emberei egy szót sem szóltak, nem kergettek el senkit, biztonsági őr sem keménykedett, a gyerekek pedig csak szoptak, szoptak becsületesen, mintha érezték volna, mi a tét. Remélem, amikor felnőnek, majd könnyes szemmel mutogatják egymásnak ezeket a képeket:

Emlékszel, amikor együtt szoptunk a Mekiben?

photo_camera A Nyugatiból indult minden. Itt még egyik gyerek sem tűnt túl éhesnek
photo_camera A fokozott médiafigyelem középpontjában nem egyszerű szoptatni, de mindenki megoldotta
photo_camera Hogy tüntessen, ha nem éhes?
photo_camera Volt, aki a karzatról követte az eseményeket
photo_camera Jó hangulatban, egy asztal körül
photo_camera Szabotőrök

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.